Kalp damar cerrahisi uzmanı olarak, özellikle minimal invaziv (küçük kesi) ve robotik kalp cerrahisi ile ilgileniyor, bu alanda birçok başarılı operasyon gerçekleştiriyorum. Uyguladığım Ameliyat Türleri Günlük pratiğimde şu ameliyatları gerçekleştiriyorum:…
Bypass ameliyatında cerrahın rolü son derece kritiktir, çünkü ameliyatın planlanması ve uygulanması, cerrahın bilgi, deneyim ve becerilerine dayanır. Cerrah, tüm süreç boyunca ameliyatın başarısını ve hastanın güvenliğini sağlamak için çeşitli…
Aort anevrizması (aort damarının genişlemesi), ciddiye alınması gereken bir durumdur. Özellikle biküspit aort kapağı olan bireylerde, anevrizma riski biraz daha yüksektir. Bu nedenle, dikkatli bir şekilde değerlendirme ve takip gereklidir.…
Kalp kapak ameliyatı geçiren hastaların, ameliyat sonrası süreçte düzenli doktor takiplerinin yanı sıra dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu süreçte sağlığınızın korunması ve iyileşme sürecinizin başarılı şekilde ilerlemesi…
Marfan sendromu, bağ dokusunu etkileyen genetik bir hastalıktır ve kalp damar sistemi üzerindeki ciddi etkileriyle dikkat çeker. Bu sendrom, vücutta pek çok organı etkileyebilse de, kalp ve damar sağlığı üzerindeki…
Obezite, çağımızın en yaygın sağlık sorunlarından biri olarak, yüksek tansiyon ve diyabet gibi ek risk faktörleriyle birlikte kalp sağlığını tehdit ediyor. Peki, obeziteye sahip hastalarda kalp ameliyatı riski artıyor mu?…
Barlow sendromu, mitral kapağın düzgün kapanmadığı ve kanın kalpte geriye kaçtığı yapısal bir mitral kapak hastalığıdır. “Mitral kapak prolapsusu” olarak da bilinen durumun daha komplike halidir, kalp üzerinde yarattığı etkiler…
Mitral kapak hastalığı ve yetmezliği olan hastalarda tamir, altın standart olarak kabul edilir. Tamire uygun olmayan durumlarda kapak değişimi yapılmaktadır. Mitral kapak tamirinin başarı oranı, cerrahın deneyimiyle doğrudan ilişkilidir. Deneyimli…
Kapak ameliyatı, kalp kapak hastalığı belirli bir ciddiyete ulaştığında ve belirtiler hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkilediğinde yapılır. Ameliyatın zamanlaması, kapak hastalığının türüne, şiddetine, belirtilerin varlığına ve hastanın genel sağlık durumuna…
Günümüzde akıllı telefonlar ve saatler, kalp ameliyatı sonrasında vücudunuz hakkında hayati bilgileri toplayarak önemli bir sağlık takibi aracı haline geldi. Ancak daha gelişmiş sağlık ölçümleri (kalp ritmi, tansiyon, oksijen seviyesi…
Meslektaşım Burak Ersoy ile birlikte, Elsevier tarafından yayımlanan “Robotic cardiac surgery: Advancements, applications, and future perspectives (Robotik kalp cerrahisi: İlerlemeler, uygulamalar ve gelecek perspektifleri)” adlı kitapta bir bölüm yazma fırsatı…
Endokardit, nadir görülen ancak ciddi bir kalp enfeksiyonudur ve hayati risk taşıyabilir. Kalp kapaklarının veya protezlerin enfeksiyonu olarak karşımıza çıkan endokardit, zamanında müdahale edilmezse kalp kapaklarında ve protezlerde kalıcı hasarlara…
Her “bypass ameliyatı” aynı değildir. Bypass cerrahisi, hastanın durumu, damar tıkanıklıklarının yeri, şiddeti, kullanılan cerrahi teknikler ve hastanın genel sağlık durumu gibi faktörlere bağlı olarak özelleştirilir. İşte farklı bypass ameliyatı…
Başarılı bir kalp ameliyatı için bir dizi önemli faktörün bir araya gelmesi gerekir. Ameliyatlardaki risk ne şekilde en aza indirilir bu çok önemli bir konudur. İşte başarılı bir ameliyat için…
Kalp ameliyatları, kalp sağlığını iyileştirmek için kritik bir adım olup, süreç ve olası risklerin anlaşılması hastalar için son derece önemlidir. Kalp Ameliyatı Süreci Hazırlık: Ameliyat öncesi kan testleri, EKG, ekokardiyografi…
Kalp ameliyatı, kalpteki yapısal veya fonksiyonel bozuklukları düzeltmek için yapılan cerrahi müdahalelerdir. Bu tür ameliyatlar genellikle kalp kapakçıkları, damar tıkanıklıkları, kalp ritim bozuklukları veya doğuştan gelen kalp problemlerini tedavi etmeye…
Kalp damar cerrahisi ve göğüs cerrahisi, birçok hastalığın tedavisinde birlikte çalışan iki önemli branştır. Kalp ve akciğerlerin aynı vücut boşluğunda yer alması, bu iki cerrahi alanın sıklıkla işbirliği yapmasını gerektirir.…
Kalp tümörleri, hastaların şikayetleri sonucunda ya da rutin check-up’lar sırasında yapılan ekokardiyografi incelemelerinde tesadüfen saptanabilir. Bu tümörler, kalp içinde küçük ya da büyük, hareketli ya da hareketsiz şekilde ortaya çıkabilir.…
Aort kapak genelde üç yaprakçılıdır, ancak doğuştan gelen bir kalp kapağı anomalisi olarak düşük bir oranda iki yaprakçılı olabilir. Toplumda en sık görülen doğuştan kalp kapak hastalıklarından biridir ve her…
Koroner arter hastalığı dünyada bir numaralı ölüm sebebidir. Bu hastalığa ait bir takım risk faktörleri vardır ve bu risk faktörlerinden kaçınmak genellikle bu hastalığın seyrini önemli derecede etkiler. Örnek olarak…
Minimal invaziv kalp ameliyatları, çeşitli kalp rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan bir dizi cerrahi işlemi kapsar. Bu ameliyatlar arasında şunlar yer alır: Koroner Bypass Ameliyatları: Kalp damarlarındaki tıkanıklıkları gidermek amacıyla yapılan bypass…
Şeker hastası olan kişiler için bypass cerrahisi önerildiğinde, bu durum bazı endişelere yol açabilir. Ancak, kalp sağlığı açısından bu hastalar aslında önemli bir avantaja sahiptirler. Tıbbi araştırmalar ve deneyimler, şeker…
İyi bir ameliyat hemşiresi ile başarılamayacak kalp ameliyatı yoktur. Kalp damar cerrahisi hemşireliği, ileri düzey eğitim ve deneyim gerektiren bir alandır. Kalp ameliyatlarının başarısı, cerrahi ekibin tüm üyeleriyle birlikte ameliyat…
Kalp ameliyatları, hayatın her döneminde gerçekleştirilen önemli cerrahi işlemlerdir. Çocukluk, ergenlik ve erişkinlik döneminin yanı sıra, 60 yaş üstü bireyler için de kalp ameliyatları uygulanmaktadır. Ancak, yaşın ilerlemesiyle birlikte bazı…
Mitral kapağında kaçak olan hastalar için ameliyat önerildiğinde, tamir şansını mutlaka kullanmaları gerekir. Mitral kapağı kaçağı olan hastalarda, kapak tamiri her zaman ilk seçenek olarak karşımıza çıkar. Kapak değişimi ise…
Kalp kapak ameliyatları, kalp kapaklarının darlık ya da yetmezliği sebebiyle yapılmaktadır. Bu hastalarda ameliyat öncesinde şikayet olmayabilir ya da nefes darlığı, göğüs ağrısı, çarpıntı gibi şikayetler yaşanabilir. Şikayeti olmayan hastalarda…
Açık kalp ameliyatları kalp fonksiyonlarının düzeltilmesi, şikayetlerin azaltılması ve ileriki dönemde konforlu bir hayat sağlanması amacıyla yapılmaktadır. Bu ameliyatlar sonrasında hastalar genellikle 7-10 gün arasında hastanede tedavi edilir ve bakılırlar.…
Kalp ameliyatları, kalp sağlığını tehdit eden çeşitli durumların tedavisinde kritik bir rol oynar. Kalp damar hastalıklarından doğumsal kalp rahatsızlıklarına kadar geniş bir yelpazede yapılan bu ameliyatlar, modern tıbbın ve cerrahi…
Kalp ameliyatları iki farklı yöntemle gerçekleştirilebiliyor: Açık Cerrahi Yöntemi Klasik sternotomi dediğimiz kesi ile uygulanır. Tüm kalp cerrahisi vakaları bu yaklaşımla güvenle yapılmaktadır. Minimal İnvaziv (Küçük Kesi) ve Robotik Kalp…
Atrial Septal Defekt (ASD), kalpteki iki kulakçık arasındaki duvarın doğuştan bir delikle ayrılması durumudur. Bu durum, kanın kulakçıklar arasında anormal bir şekilde geçiş yapmasına neden olur ve uzun vadede kalp…
Kalpteki dört kapaktan biri olan mitral kapağın düzgün çalışmaması sonucu kanın geri kaçmasıyla mitral kapak kaçağı ortaya çıkar ve ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Eğer size de mitral kapak kaçağı…
50-65 yaş arası hastalar, biyolojik kapak veya mekanik kapak arasında tercih yapabilirler. Ancak, 50 yaşın altındaki daha genç hastalar için biyolojik kapaklarda yaklaşık 7-8 yıl sonra bozulma başlayabilir. Genç hastalarda,…
Kalp ameliyatlarından sonra hastalar, hem kalp cerrahları hem de kardiyologlar tarafından takip edilirler. Cerrahlar genellikle ameliyattan sonraki ilk birkaç haftada daha fazla rol oynar, ancak uzun dönem takipleri kardiyologlar gerçekleştirir.…
Anjiyo sonucunda kalp damarlarında darlık tespit edilen hastaların tedavisinde kardiyologlar ve kalp cerrahları birlikte çalışmaktadır. Eğer size de koroner anjiyografi yapıldıysa ve stent ya da kalp ameliyatı (koroner bypass) arasında…
Kalp kapak ameliyatı sonrası bakım, hem başarılı bir iyileşme süreci hem de ömür boyu sağlıklı bir yaşam sürdürmek için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle ameliyat olan kişilerin, dikkat etmeleri gereken…
Kalp ameliyatı öncesi dönem, hastalar için korku ve endişe dolu olabilir. Hastalarımız bize geldiklerinde, ameliyat sonrası süreçlere dair bilinmezlikten veya çevrelerinden duydukları olumsuz hikayelerden dolayı endişe yaşarlar. Burada önemli bir…
İkinci ve üçüncü kalp ameliyatları, ilk ameliyat sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyonları ve yeni sağlık sorunlarını ele almak için kritik bir müdahaledir. Daha önce kalp ameliyatı olmuş hastalar, bazı şikayetlerle bize…
Kalp hastaları genellikle kardiyologlar tarafından takip edilir. Eğer kapak hastalığı ilerlemişse veya kalp damarlarında bir problem varsa, kardiyologlar hastalarına ilaç tedavisi veya girişimsel tedaviler uygularlar. Ancak bazı durumlarda, hastalığın daha…
Aort kapak hastalığı ve aort anevrizması, kalp ve damar sağlığını ciddi şekilde etkileyen iki önemli durumdur. Bu hastalıkların birlikte görülmesi durumunda, tedavi süreci daha karmaşık hale gelir ve multidisipliner bir…
Aort anevrizması teşhisi konduktan sonra ameliyat zamanlaması hakkında endişelenmeniz doğaldır. Aort anevrizması olan hastalarda, aort çapı ameliyat zamanlaması açısından en önemli kriterlerden biridir. Aort Çapının Önemi Eğer aort çapınız…
Hipertansiyon (yüksek tansiyon), kalp krizi, felç ve böbrek hastalığı gibi hayatı tehdit eden durumlara yol açabilir. Ancak doğru önlemler ve düzenli kontrollerle kontrol altına alınabilir. Hipertansiyona Karşı Alabileceğiniz Önlemler Düzenli…
Günümüz tıbbında hastaların en iyi tedaviyi alması için çoklu branş yaklaşımı olarak bilinen farklı disiplinler arasında iş birliği büyük önem taşır. Bu iş birliği özellikle kalp hastalıklarında, kalp damar cerrahisi…
Bypass ameliyatları, kalp sağlığı için önemli cerrahi müdahalelerden biridir. Ancak, halk arasında bu ameliyatların her birinin benzer olduğu düşüncesi yaygındır. Oysa, bypass ameliyatlarının uygulanan teknik detayları, hastaların uzun dönemdeki faydalarını…
Genellikle cerrahlar, aort kapak ameliyatı öncesinde hastaların eko raporlarını dikkatlice incelerler. Bu raporlar, aort kapağın oturacağı halkanın çapını belirlemek için önemli ipuçları sağlar. Çünkü halkanın çapı, kapak takıldıktan sonra hastanın…
Kalp ameliyatı sonrası taburcu olan hastalar için evde uyulması gereken önemli kurallar vardır. Ameliyat sonrası dönemde nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair bazı ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. Taburcu olurken gerekli tedbirler…
Kalp ameliyatlarından sonra kalıcı kalp pilinin takılması nadir olarak gerekebilir. Kalbin ameliyat sonrasında düzgün bir elektriksel ileti ile kasılamaması durumunda, düzensiz kalp atışları hastaların konforunu bozabilir, çarpıntı gelişebilir veya kalbin…
Kalp ameliyatına girecek hastalar şikayeti olmadan ya da nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi şikayetlerle karşımıza çıkmaktalar. Bu şikayetler ya da şikayet olmadan kalp fonksiyonlarının bozulması ameliyat sürecinde belirleyici unsurlardır. Mesela…
Genellikle hastalar kendisine ve yakınlarına kalp ameliyatı kararı bildirildiğinde bu durumun kabulü bir zaman alacaktır. Ameliyatın kabullenilmesi, kararın verilmesi ve de ameliyat olmak için doktor seçimi belirli bir zaman alır.…
Kalp cerrahisinde anestezinin önemi büyüktür. Anestezi, ameliyatın güvenli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan temel unsurlardan biridir. Ayrıca, hastaların ameliyat sırasında ağrı hissetmemesini ve rahat bir şekilde ameliyat sürecini tamamlamasını…
Kalp Kapak Hastalığı Farkındalık Günü, her yıl 22 Şubat'ta gerçekleşir. Özel kalp kapak hastalığı risklerini ve belirtilerini tanıtmak, tespit etmek ve tedavi etmek için başlatılmış bir kampanyadır. Amacı toplumda kapak…
Robotik cerrahi, birçok kişi için hala yeni ve merak uyandıran bir konu olabilir. Bu yöntemin 5N1K'sını daha yakından tanıyalım: Robotik Kalp Cerrahisi Nedir? Bu ameliyatlar sırasında robotun ince kolları, göğüs…
Kalp Deliği (ASD: Atrial Septal Defekt), kalpte bulunan atriumların (kulakçıkların) arasındaki duvarın tam olarak kapalı olmaması durumunu ifade eder. Bu durumda girişimsel işlemler ya da ameliyat ile kapatılır. ASD, sık görülen…
Günümüzde kalp hastalıklarıyla mücadele etmek için birçok tedavi yöntemi mevcuttur ve bu yöntemler sürekli olarak gelişmektedir. Bu gelişmeler arasında, koroner bypass ameliyatlarında kullanılan tekniklerde de önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Özellikle, robotik…
Sağlık sektöründeki teknolojilerin hızla ilerlemesiyle birlikte, robotik cerrahi yöntemi kalp ameliyatlarında uzun süredir güvenle kullanılıyor. Kalp sağlığı sorunlarıyla mücadele eden hastalar için robotik cerrahi, özellikle belirli grup hastalarda etkili bir…
Sizlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de kalp ameliyatı sonrası yoğun bakım sürecinin nasıl geçtiğiydi. Kalp ameliyatı sonrası yoğun bakım sürecinin temel aşamalarını sizinle paylaşacağım. Ameliyatın hemen ardından hastalarımız…
Kalp ameliyatı olma kararı, hastalar için önemli bir adımdır ve bu süreçte dikkate alınması gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Kalp ameliyatına karar verme aşamasında göz önünde bulundurmanız gerekenlerleri kısaca sizler…
Kalp ameliyatları kalp hastalıklarında ilaç tedavisi ve girişimsel işlemler (stent takılması gibi) sonrasında bu yöntemlerin yetersiz kaldığı ya da sağlanacak faydanın daha üstün olduğu durumlarda uygulanır. Kalp hastalığınızın tedavisinin cerrahlar…
Kalp kapak hastalarının ameliyatlarını cerrahlarına danışarak planlamaları önemlidir. Ameliyat şekli, hastaların kapak hastalığı, anatomik özellikleri ve ek hastalıkları dikkate alınarak belirlenir. Eğer kapak ameliyatı olmayı düşünüyorsanız, genel olarak üç seçeneğiniz…
Yoğun bakım desteği sona eren hastalar, kalp ameliyatından sonra servis dönemine adım atarak serviste rutin takibe alınırlar. Odalarında ameliyat sonrası beslenme ve de hareket etmek gibi fonksiyonel destekleri verilir. İlaç…
Kalp ameliyatları ortalama olarak 6-8 saat sürmektedir. Sabah ameliyata giren hastalarımız öğleden sonra yoğun bakıma alınırlar. Ameliyatlarımız genellikle genel anestezi altında olur ve hastalar ameliyattan sonra yoğun bakıma anestezi altında…
2023 yılında yaptığımız en sık ameliyatları sizlerle paylaşıyoruz. Yakın zamanda bu ameliyatları gerektiren hastalıklar ve tedavi süreçleri hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. Endoskopik ve Robotik Kalp Ameliyatları Koroner Bypass Ameliyatı…
Kalp hastasıysanız “Beni ne kadar geç ameliyat ederseniz o kadar iyi.” diye düşünebilirsiniz ya da “Şikayetim yoksa olmalı mıyım? Olmamam lazım!” diye aklınızdan geçebilir. Ameliyat olmalısınız denmesi anlamsız ya da…
Herhangi bir şikayetiniz olmamasına rağmen, kalbinizde saptanan bir kitle sizi endişelendirebilir. Ancak bu durumu anlamak ve doğru tedavi yöntemini seçmek için bilgi sahibi olmak önemlidir.
Kalpte tespit edilen bir tümör…
Kalp ameliyatına girecek bazı hastalar doğal olarak ameliyat sürecini bilmedikleri veya tahmin edemedikleri için kaygı veya endişe duyabilirler. Bu tamamen normal bir durumdur, çünkü hayatta birçok aşamada endişe duymak doğaldır.…
Aort diseksiyonu, aortanın kendi katlarının ayrılması sonucu oluşan ölümcül bir hastalıktır. Aort damarının iç katlarının yırtılması, kan akımının bazı organlarda kesilmesine ve ciddi hasarlara yol açar. Bu durum acil cerrahi…
İki ayrı hasta grubunu düşündüğümüzde, şikayetleri olanlar ve olmayanlar olarak iki ana kategoride değerlendirebiliriz. İki Ana Hasta Grubu: 1️⃣ Şikayeti Olanlar: Belirtileri olan hastalar. 2️⃣ Şikayeti Olmayanlar: Tesadüfen saptanan kalp…
Aort anevrizması, aort damarının çapının 2-2,5 katından fazla genişlemesi durumunu ifade eder. Aort Anevrizması Nedir? Aort anevrizması, aort damarının genişlemesi anlamına gelir. Genellikle hastalarda belirti vermez ve tesadüfen yapılan tetkikler…
Gerçekleştirdiğim altı yüzün üzerindeki robotik kalp operasyonlarından dolayı aldığım sertifikanın gurur ve sevincini sizlerle paylaşmak istiyorum. Robotik kalp ameliyatlarındaki uzmanlığım ve yüksek başarı oranlarım, hastalarıma sunduğumuz dünya standartlarındaki konforun temelini…
Bugün, 12 Kasım Dünya Zatürre Günü. Kalp sağlığımızın, özellikle ileri yaş hastalarda zatürre riskini etkilediğini biliyor muydunuz? Altta yatan kalp hastalıkları, sadece zemin hazırlamakla kalmıyor, aynı zamanda bağışıklığı düşürerek…
Kardiyologlar tarafından kalp ameliyatı önerilen hastaların dikkate alması gereken bazı önemli noktalar var. Bu yazımızda, sizinle sıkça merak edilen konular hakkında önemli bilgiler paylaşacağım.
İçindekiler
Kardiyologlar tarafından kalp ameliyatı…
Kalp ameliyatı, birçok insan için hayatlarında karşılaştıkları en ciddi tıbbi müdahalelerden biri olabilir. Bu zorlu süreçte hastalar, bir kalp cerrahıyla tanıştıklarında sıklıkla endişe ve sorularla karşı karşıya kalırlar. Ancak doğru…
Bize ulaşan hastaların en çok sorduğu sorulardan biri olan "Mekanik veya Biyolojik Kalp Kapak Ameliyatı Olan Kişiler, MR Çektirebilir mi?" soruna detaylı olarak ele alacağım.
Kalp kapak ameliyatlarında metal ya…
Mitral kapak ameliyatı olacak hastaların önemli bir kısmında kapağı tamir etmek mümkündür. Kapağın tamir edilmesi ameliyat döneminde -hastane yatış süresince- daha az istenmeyen durum görülmesini sağlar. Bu önemli bir avantajdır.…
Robotik mitral kapak cerrahisi günümüzde referans merkezlerde robotik kalp cerrahları tarafından başarıyla uygulanmaktadır. Ameliyat riski robotik yöntemle daha düşüktür. Bu yöntem hastanın göğüs kafesi önden açılmadan tamamen kapalı yöntem olarak…
Robotik kalp kapak cerrahisi, kalp kapağındaki darlık veya yetmezlik nedeniyle operasyon önerilmiş bütün hastalarda uygulanabilir. Özellikle kapak tamiri ve değişimi için çok üstün bir yöntemdir. Ayrıca, koroner bypass ameliyatı, kalp…
Mitral kapak, kalbin sol tarafında bulunan üst ve alt odacığı birbirinden ayırır. Alt odacığın kasılması sırasında kanın üstteki odacığa geçişini engelleyerek fonksiyonunu yerine getirir. Mitral kapağın fonksiyonunu bozan hastalıklar iki…
Önceki yazımızda kalp kapak ameliyatları sonrası neden tekrar ameliyatlar gerekebileceğini inceledik. Şimdi ise bu sürecin nasıl yönetildiğine dair önemli bilgiler paylaşacağım. 🩺 Tanı Süreci: Kapak ameliyatı sonrasında hastaların düzenli kardiyoloji…
Kalp kapaklarının sağlığı ve fonksiyonu, hayati öneme sahiptir ve bazen birden fazla müdahale gerekebilir. Bugün sizinle bu ameliyatların nedenlerine dair bazı önemli bilgiler paylaşacağım. 1️⃣ Paravalvüler Kaçaklar: Kalp kapaklarının çevresinde…
Aort kapak değişimi, birçok hastada gerekebilecek bir kalp ameliyatıdır ve kalp cerrahlarının sıklıkla gerçekleştirdiği bir prosedürdür. 1️⃣ Tanı ve Ameliyat Zamanı: Aort kapak yetersizliği veya darlığı ileri seviyede olan hastalarda,…
Pulmoner kapak, kalbimizin unutulan dördüncü kapağıdır ve kalbin sağ karıncığı ile akciğere giden atardamar arasında bulunur. Özellikle doğumsal kalp ameliyatı geçiren kişilerde, bu kapak zamanla fonksiyonunu kaybedebilir ve değiştirilmesi gerekebilir.…
29 Eylül Dünya Kalp Günü'nde bir aradayız. Sağlıklı bir kalp, sağlıklı bir yaşamın temelidir. Kalp sağlığınız için aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli hatırlatmalar yapmak istiyorum: 1️⃣ Sağlıklı Beslenme: Sebzeleri ve meyveleri…
Mitral kapak ameliyatları günümüzde 3 ayrı yolla yapılabilir:
Açık (Klasik) Cerrahi
Kapalı (Endoskopik) Yöntem
Robotik Cerrahi
Açık (Klasik) Cerrahi
Bu yaklaşım çok uzun zamandır uygulanan güvenli bir yöntemdir.…
Günümüzde teknolojik ilerlemeler ile bazı kalp ameliyatları artık minimal invazif ya da robotik cerrahi yöntemi ile yapılabiliyor. Peki, ameliyatınızın küçük kesiler ile kapalı ya da robotik olarak yapılacağı bilgisini kim…
Teknoloji ilerledikçe, kalp ameliyatlarında büyük gelişmeler yaşanıyor. Artık bazı ameliyatlar küçük kesilerle endoskopik veya robotik kalp cerrahisi yöntemiyle gerçekleştirilebiliyor. Ameliyatınızın bu modern yöntemlerle yapılacağına karar vermek için doğru bilgilere sahip…
Koroner bypass cerrahisi, kalp sağlığı sorunları yaşayan hastalar için ciddi bir tedavi seçeneğidir. Ancak bu ameliyat öncesinde doğru değerlendirme ve bilgi sahibi olmak, kritik olmakla birlikte çok önemlidir.
Hastalarımızın…
Mitral kapak, kalbin sol tarafında bulunan üst ve alt odacığı birbirinden ayırır. Alt odacığın kasılması sırasında kanın üstteki odacığa geçişini engelleyerek fonksiyonunu yerine getirir.
Mitral kapağın fonksiyonunu bozan hastalıklar…
Kalp ameliyatları, yapılacak cerrahi kesilerin yeri, büyüklüğü ve göğüs kafesinin nasıl açılacağı gibi faktörlere bağlı olarak farklı tekniklerle gerçekleştirilebilir. Günümüzde ise minimal invazif (küçük kesi) cerrahi yöntemleri sayesinde, halk arasında…
Kalp ameliyatı olma kararı aldığınızda aklınıza ilk gelen şey belki de hayati tehlike olabilir. Ancak, endişelenmeyin. Çünkü modern tıp, endoskopik cerrahi ve robotik cerrahi gibi minimal invazif (küçük kesi) yöntemlerle…