fbpx
İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Alt bilgiye atla

Kalp Ameliyatından Sonra Servis Dönemi

Yoğun bakım desteği sona eren hastalar, kalp ameliyatından sonra servis dönemine adım atarak serviste rutin takibe alınırlar. Odalarında ameliyat sonrası beslenme ve de hareket etmek gibi fonksiyonel destekleri verilir. İlaç tedavileri düzenlenir. Yara bakımları, yaraların temiz kalması sağlanır. Bunun yanında günlük hayata dönmeleri için gerekli tedaviler doktoru ve hemşireleri tarafından uygulanır. Kalp cerrahisi hemşireleri hastaların bakımında çok önemlidir. İyi bir hemşire tedavi ve bakım desteğinin yanı sıra hastalara güven ve moral motivasyon vererek daha hızlı bir iyileşme sağlar. Ağrı tedavisinin etkinliği ise hastalara konfor sağlar.

Kalp ameliyatından sonra hastaların solunum açısından fizik tedavi destekleri sunulur. Düzenli egzersiz, uzun süreli oturmak, yürüyüş yapmak gibi kalp açısından çok önemli rehabilitasyon dönemi başlamıştır. Bu dönemde hastanın güç toplaması için kuvvetli besinler yemesi ve de aile desteği de çok önemlidir. İyi ve sağlam bir aile desteği tüm ilaçlardan daha önemlidir.

Servis takibinde sorun yaşanmayan, normal aktivitesine dönüşü rahat ve de güçlenen hastalar genellikle 1 hafta içinde taburcu olabilirler. Bu süre hastanın ameliyatına, yoğun bakım kalış süresine ve ameliyat sonrası seyrine göre değişebilir.

Unutmayalım ki ameliyattan önce hastanın kendine güveni, bu işi başaracağına inancı ve de azmi olacağı ameliyattan başarı ile çıkmasına yardımcı olacak en büyük kuvvettir. Bu başarı sizlere sağlık olarak geri dönecektir…

Kalp ameliyatları ile ilgili daha fazla bilgi edinmek, ikinci bir uzman görüşü almak veya randevu oluşturmak için benimle 0553 622 38 78 numaralı telefonum üzerinden iletişime geçebilir, gelişmeler için Instagram hesabımızı takip edebilir veya diğer yazılarımıza blog sayfamızdan ulaşarak inceleyebilirsiniz.

Sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.

Yorum bırakın