fbpx
İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Alt bilgiye atla

Kalp ameliyatları, kalp sağlığını iyileştirmek için kritik bir adım olup, süreç ve olası risklerin anlaşılması hastalar için son derece önemlidir.

Kalp Ameliyatı Süreci

Hazırlık: Ameliyat öncesi kan testleri, EKG, ekokardiyografi ve anjiyografi gibi çeşitli tetkikler yapılır. Ameliyat öncesi yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaç düzenlemeleri gerekebilir.

Ameliyat Sırasında: Çoğu kalp ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Cerrah, göğüs kafesini açarak ya da minimal invaziv ya da robotik cerrahi yöntemlerle kalbe ulaşır.

Ameliyat Sonrası: Yoğun bakımda başlayan iyileşme süreci, birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişebilir. İyileşme sürecinde dikkat edilmesi gerekenler arasında diyet, egzersiz, ilaç kullanımı ve düzenli kontroller yer alır.

Riskler ve Komplikasyonlar

Kalp ameliyatı büyük bir cerrahi müdahaledir ve bazı riskler taşır:

  • Ameliyat tipine göre hayati risk
  • Enfeksiyon
  • Kanama
  • Kalp ritim bozuklukları (aritmi)
  • Ameliyat sırasında ya da sonrasında kalp yetersizliği riski
  • Birkaç hafta süreli iyileşme süreci

Kalp ameliyatı geçiren hastalar, doktorlarının önerilerini yakından takip etmeli ve ameliyat sonrası yaşam tarzı değişikliklerine dikkat etmelidir.

Daha fazla bilgi edinmek, ikinci bir uzman görüşü almak veya randevu oluşturmak için iletişim danışmanımızla 0542 473 51 15 numaralı telefon hattımız üzerinden iletişime geçebilir, gelişmeler için Instagram hesabımızı takip edebilir veya diğer yazılarımıza blog sayfamızdan ulaşarak inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın